HALK ET
Antalyalı, ekonomi ve kaliteli eti çok sevdi
HALK SÜT
2 – 5 yaş aralığındaki çocuklarımız için ücretsiz süt projemiz Halk Süt’ü hayata geçirdik.
ÇOCUKLARIMIZIN sağlığına ve mutluğuna öncelik verdik. 2 – 5 yaş aralığındaki çocuklarımız için ücretsiz süt projemiz Halk Süt’ü hayata geçirdik. Belediyemiz www.antalya.bel.tr sitesine yapılan süt başvuruları sosyal inceleme ve değerlendirme sonucu uygun görülen ailelere aylık ücretsiz sütlerini ulaştırmaya devam ediyoruz. 5 yılda 2 milyon 628 bin litre süt dağıtımı gerçekleştirdik.
ANTSU
ANTSU’yu hizmete geçirdik. ANTSU Fabrikamızı açtık.
VATANDAŞIMIZ kaliteli ve hesaplı suya ulaşabilsin diye ANTSU’yu hizmete geçirdik. ANTSU Fabrikamızı açtık. Torosların suyunu Antalyalılar ile buluşturduk. Afetlerde vatandaşımıza ücretsiz olarak Antalya’nın suyunu dağıttık.
HALK MAMA
Proje kapsamında 6-24 aylık çocuklara her ay mama desteği sağlıyoruz.
HALK Ekmek, Halk Süt ve Halk Et’ten sonra ihtiyaç sahibi ailelerimizi ve miniklerimizi düşünerek seçim vaatlerimizden biri olan Halk Mama projemizi de hayata geçirdik
HER İLÇEYE BİR KREŞ
2019’da ‘’1’’ adet, 2024’te 15 adet!..
ANTALYA’MIZDA her ilçemize bir kreş açmak için hızlıca çalışmaya başladık. Antalya merkezde Yenigün Kreş ve Gündüz Bakımevini tamamladık. Cam Piramit yerleşkesi içerisinde bulunan kreş için ek sınıflar yapılarak kapasitesini artırdık.
KENTİMİZİN HAFIZASINA SAHİP ÇIKTIK
Balbey’de 2018’de yangın sonucu metruk hale gelen yapıyı da ‘Devlet Konuk Evi’ne dönüştürdük.
ANTALYA’NIN hafızasında önemli bir yer edinen Vatan Kahvesi’ni, aslına uygun olarak yeniden kente kazandırdık.
MUHTARLARIMIZA DESTEK
Muhtarlarımızın taleplerini hızla çözüyoruz.
VATANDAŞLARIMIZA hizmette, muhtarlarımızın öneminin çok büyük olduğunun farkındayız. İlçe buluşmalarında bölgenin sorunlarını masaya yatırıyor, muhtarlarımızın taleplerini hızla çözüyoruz.
ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ
Antalya’mızda belediye çiftçi el ele verdik.
Yaklaşık 30 bin hektar alanı vahşi sulama sisteminden açık ve kapalı sisteme geçirdik. 2019 yılından günümüze toplamda 102 mahallede boru, vana ve motopomp desteği vererek çiftçi ailelerimizin kullanımına sunduk.
TARIMSAL SULAMADA ENERJİ DESTEKLERİ
16 bin 428 çiftçi ailesine verdiğimiz ücretsiz enerji desteğini %85’e çıkardık.
ÇİFTÇİ girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla belediyemize ait Güneş enerji santrallerimiz ile toplam 16 bin 428 çiftçi ailesine verdiğimiz ücretsiz enerji desteğini %85’e çıkardık. 2019 yılından 2023 yılı sonuna kadar sulamada toplam 165 milyon TL enerji desteği sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz.
AKILLI TARIM UYGULAMALARI
Antalyalı çiftçi yalnız değil!
TEKNOLOJİYİ tarım ile buluşturduk, sağlıklı ve kaliteli ürün üretimini teşvik etmek için Dijital Tarım uygulamasını hayata geçirdik. Elmalı, Kumluca, Kaş ve Demre’de örtüaltı sebze üreticilerinin kullanımına sunduk.
MAKİNE – TEÇHİZAT DESTEĞİ
İMECE kültürünü Antalya’mızda yeniden canlandırdık
İMECE kültürünü Antalya’mızda yeniden canlandırdık, ilçelerimizde makine- teçhizat desteği sağladık. Ceviz soyma, nar ayıklama, üzüm suyu sıkma, salça yapma ve hamur yoğurma makinelerini ücretsiz tüm üreticilerimizin ortak kullanımına sunduk.
SÜT TANKI HİBE ETTİK
4 tonluk süt soğutma tankını üretici kooperatiflerin kullanımına sunduk
SÜT üretiminin yoğun olduğu ilçelerimizde soğuk zincirin devamlılığı sağlansın, üreticimiz ürününü satarken zarar etmesin diye 4 tonluk süt soğutma tankını üretici kooperatiflerin kullanımına sunduk.
ÇİFTÇİLERİMİZE EĞİTİM VERDİK
ÜRETİMİ desteklemek ve üreticiyi bilinçlendirmek için yaklaşık 70 bin çiftçimize eğitim verdik
Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Modern Arıcılık Teknikleri, Sürü Yönetimi, Kanatlı Hayvan Yetiştirme ve Alabalık Yetiştiriciliği gibi çeşitli konularda verdiğimiz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı eğitimlerle çiftçilerimiz sertifika sahibi oluyor, teşvik ve hibe programlarından destek alıyor.
ARI GİBİ ÇALIŞANLARA BAL GİBİ DESTEK OLDUK
Doğal çevrenin ve tarımın sürdürülebilirliği için arıcılığı geliştirdik
Antalya genelinde arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaşması için üreticilerimize 6 bin 600 arı kovanı desteği, 1000 kişiye arıcı kıyafeti ve ekipmanı, 900 kg arı otu tohumu, arıcılık eğitimi ve 500 kişiye arıcılık sertifikası desteğinde bulunduk.
ÜRÜN VE HİBE DESTEĞİ
Üreticilerimize Alternatif ürün ve hibe desteği sağladık
Bölgesel ürün yetiştiriciliği konusunda çiftçimize fide, fidan ve tohum desteklerinde bulunduk. Ceviz, defne, zeytin, kestane, keçiboynuzu, dut, aronya, aromatik bitki ile fidan hibesi; arı otu, nohut, patates, buğday tohum hibesi; sebze fidesi, nergis soğanı ve kök lavanta hibe ettik.
ÜRETİCİLERİMİZE YEM DESTEĞİ
YEM hibe destekleri ile yerelden kalkınma ilkemizi güçlendirdik
Artan üretim girdi maliyetlerine yetişemeyen çiftçilerimize yem desteği sağladık. Süt yemi desteği ile kırsalda süt üretimi yapan 1 ila 5 tane sağmal büyükbaş hayvanı olan üreticilere yıl boyunca hayvan başına iki ayda bir, yüzde 15 hibeli 1500 kilo yem desteği sağlıyoruz.
TIBBİ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
SU ihtiyacı düşük, dağlık alanlarda yetişebilen, yüksek getiriye sahip tıbbi ve aromatik bitkileri ilçelerimizde dağıttık.
SU ihtiyacı düşük, dağlık alanlarda yetişebilen, yüksek getiriye sahip tıbbi ve aromatik bitkileri ilçelerimizde dağıttık, üretim alanları oluşturduk. Kaş, Akseki, Finike, Demre, Manavgat, Serik, İbradı, Gazipaşa ve Korkuteli ilçelerimizde lavanta, adaçayı, kekik ve biberiye yetiştirmeye başlayan çiftçilerimize yetiştirdikleri ürünleri işlemeleri için damıtma üniteleri oluşturduk.
İPEKBÖCEKÇİLİĞİNİ YAYGINLAŞTIRDIK
Antalya’mızda, ipekböcekçiliği üretimini yaygınlaştırdık
ÜLKE genelinde ipek kozası üretiminde ikinci sırada olan Antalya’mızda, ipekböcekçiliği üretimini yaygınlaştırdık. Üretim için eğitim kitleri dağıtımı yaptık. Projemizde, dut fidanı desteğinin yanı sıra 2 ilçemizde atıl durumda bulunan 2 köy okulunun tahsisini alarak eğitim ve üretim atölyelerine dönüştürdük.
TOHUMU BİZDEN ÜRETİMİ SİZDEN
ATIL durumda olan tarım arazilerinde üretim sağladık.
ATIL durumda olan tarım arazilerinde ekmeklik buğday tohumu ve karakılçık ekmeklik buğday tohumu desteklerimizle üretim sağladık.
BİTKİ BESLEME DESTEĞİ
Üretim girdilerini azaltmak, gereksiz gübrelemenin önüne geçmek adına Bitki Besleme Desteği projemizi hayata geçirdik.
SU Çiftçilerimizin üretim girdilerini azaltmak, gereksiz gübrelemenin önüne geçmek adına Bitki Besleme Desteği projemizi hayata geçirdik. Proje kapsamında 19 ilçeden alınan toprak örneklerini analiz ederek, ürün çeşidine göre üreticilerimize gübreleme reçeteleri verdik.
VETERİNELİK HİZMETLERİ
HAYVANCILIKLA geçimini sağlayan üreticilerimize veterinerlik hizmetleri sağladık
Hayvan yetiştiricisi çiftçi ailelerine ulaşarak sağlık kontrolü, 3 bin 606 hayvana tırnak bakımını ve 24 bin 572 hayvana içdış parazit ilaçlamasını yaptık.
BİYOLOJİK VE BİYOTEKNİK MÜCADELE
BİYOLOJİK Mücadele Üretim Tesisimizi kurduk, avcı-böcek üretim ve saha uygulamaları gerçekleştirdik
BİYOLOJİK Mücadele Üretim Tesisimizi kurduk, avcı-böcek üretim ve saha uygulamaları gerçekleştirdik. 6 bin dekar alanda biyolojik ve biyoteknik mücadele için faydalı böcek, yapışkan tuzak, mantar tuzağı ve hindi dağıttık. İlaç maliyetlerini %70 düşürdük, verimi %30 artırdık
MERA ISLAHI HİNDİ PROJESİ
Hindi Projesi kapsamında İbradı İlçemizin Eynif merasını istila eden çekirgeler ile biyolojik mücadele başlattık.
Besicilerimizin yem maliyetlerini düşürmek, ot kalitesini artırmak için Korkuteli Duraliler ve Dereköy mahallelerindeki 20 bin dekarlık alanda Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği yaparak ıslah çalışmasında bulunduk.
NERGİS SOĞANI DESTEĞİ
KADIN Kooperatiflerine nergis soğanı desteğinde bulunduk.
KADIN Kooperatiflerine nergis soğanı desteğinde bulunduk. Hasadı yapılan Nergisler üretici kadın kooperatifimize gelir sağladı.
ÇİÇEK SATIŞ ÜNİTELERİMİZ İLE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ
Çiçek satış kioskları takılıp sökülebilir yapı sistemi ve güneş enerjili olarak tasarlandı
ÜRETTİĞİMİZ çiçek, fide ve tohum satışı amacıyla kullanılacak olan Çiçek Satış Üniteleri, engelli vatandaşlarımıza istihdam sağlayan ve kendi enerjisini kendi üreten bir proje oldu
ELMALI KADIN EMEĞİ ÜRETİM MERKEZİ
Kent merkezinin özgün dokusuna uyumlu tasarlanan proje ile Elmalı’da her yaştan vatandaşın hizmet alabileceği, kadın odaklı proje anlayışımız ile el emeği ürünlerinin destekliyoruz.
Elmalı’da bulunan eski hal binasını Kadın Emeği Üretim Merkezi’ne dönüştürdük. Hizmete açacağımız projede el emeği ürünleri satış dükkanı, atölye, ATASEM kurs merkezi ve ürün satış dükkânı, yöresel ürün satış dükkânı ve restoranı, kafe, avlu ve engelli ulaşımı için asansör bulunuyor.
KADINLAR ÜRETTİ ANTALYA KAZANDI
YERELDEN kalkınma hedefiyle ‘’Kadınlar üretsin Antalya kazansın’’ dedik ve Korkuteli’nde Kuru Gıda Üretim ve Paketleme Tesisi kurduk.
Antalya Toptancı Hal içerisinde Merkez Gıda Üretim Tesisi açtık. Kurulan tesislerde Kadın Kooperatifleri bünyesinde kadınlarımızın istihdamını sağladık. Kadınlarımızın ürettiği makarna, erişte, tarhana, zeytin, meyve-sebze kurusu, salça, nar ekşisi, pekmez, reçel gibi ürünlerin satışını sağladık.
KADIN KOOPERATİFLERİ SATIŞ ALANI’NI HİZMETE AÇTIK
Kadınlarımızın iş gücüne katılımını destekledik, ürünlerini tüketiciye sunduk.
KOORKOP, Toprak Ana, Yedi Renk, Antalya Kadın Girişimi Kooperatiflerinde üretilen ürünleri, aracı olmadan Halk Et Mağazaları, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi ve İsmet İnönü Kent Meydanı’nda açtığımız satış mağazalarımızda tüketiciyle buluşturduk
ARITMA ÇIKIŞ SUYUNU TARIMSAL SULAMADA KULLANACAĞIZ
Korkuteli Beğişsusuzu Mahallesi’nde tarımsal sulama sorununu, örnek bir proje ile çözdük.
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek arıtma suyunu tarımsal sulamada kullanacağız. Beğişsusuzu Kapalı Devre Sulama Projesi ile sulama mevsiminde 2000 dekar alan ilk defa suyla buluşacak.
GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ İLE ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ
Sürdürülebilir bir Antalya için çevreci yatırımlar yaptık.
Korkuteli’nin Bozova Mahallesi’nde toplam 4 MW kurulu güçte Bozova-1, Bozova-2, Bozova-3, Bozova-4 Güneş Enerji Santralleri’ni hayata geçirdik. Belediye Hizmet Binası çatısına 249 kW ve Antalya Ulaşım A.Ş. – Antray binasının çatısına 80 kW gücünde depolamalı GES kurduk
ÇEVRE KURULU’NU OLUŞTURDUK
SÜRDÜRÜLEBİLİR bir gelecek için ortak akılla hareket edelim istedik ve Çevre Kurulumuzu oluşturduk
Belediyemizin koordinasyonunda kamu kurum, kuruluş, meslek odası ve sivil toplum örgütü temsilcilerimizle birlikte projelerimizi geliştiriyoruz.
TÜRKİYE’DE BİR İLK ÇEVRE EĞİTİM VE İNOVASYON MERKEZİ
211 Atölye, 40 Söyleşi, 3 bin 103 ziyaretçimize çevre bilinci kazandırdık
Çevreye duyarlı bir kent bilinci oluşturma amacıyla Türkiye’de bir ilki başardık ve Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezimizi açtık
ÇEVRE GÜNDEMİ PROGRAMI
Çevre Gündemi Programımızla çevre ile ilgili özel günleri konuyla ilgili uzmanları davet ederek halkımızı bilgilendiriyoruz
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Televizyonu’muzda yaptığımız Çevre Gündemi Programı ile kentimizin gündemdeki önemli çevre konularını ve çevre ile ilgili özel günleri konuyla ilgili uzmanları davet ederek halkımızı bilgilendiriyoruz.
DENETİM TEKNELERİ İLE DENİZLERİN BEKÇİSİYİZ
ANTALYA Körfezi’nde seyreden deniz araçlarının atık bırakarak kirlilik oluşturmasını engellemek için yeni bir denetim teknesi alarak deniz araçları filomuzu güçlendirdik
ANTALYA Körfezi’nde seyreden deniz araçlarının atık bırakarak kirlilik oluşturmasını engellemek için yeni bir denetim teknesi alarak deniz araçları filomuzu güçlendirdik. Böylelikle kirliliğe neden olan deniz araçlarını kolayca tespit edebiliyor, acil durumlara daha hızlı müdahalede bulunabiliyoruz. Buna ilave olarak deniz araçlarını havadan da denetleyebilmek için drone kullanımına başladık.
SUCUL OT KESME TEKNELERİMİZ DENİZLERİMİZİN HİZMETİNDE
BOĞAÇAYI’NI, üretimini gerçekleştirdiğimiz Caretta ve Mavi Yengeç teknelerimiz ile temizliyoruz.
Teknelerimiz, yüzey sularında özellikle yaz mevsimiyle birlikte artış gösteren, çevre kirliliğine, kokuya ve sineğe neden olan sucul bitkilerin düzenli olarak hasat edilmesinde görev alıyor.
ANTALYA’YI DENİZ SÜPÜGESİ İLE TANIŞTIRDIK
İLK deniz süpürgesini 2022’de Akdeniz’e indirdik
Belediyemizce projelendirilen ve imalatını yaptırdığımız yeni deniz süpürgesi, 2022 yılında filomuza eklendi. Geçmiş yıllarda Boğaçayı temizliğinde kullandığımız deniz süpürgesi, artık deniz temizliğinde de kullanılıyor.
KENDİ ÜRETTİĞİMİZ ÇİÇEKLERLE KENTİMİZİ GÜZELLEŞTİRDİK
Kentin peyzaj düzenlemelerinde kullanılan mevsimlik bitkilerin üretimlerini, Hurma hizmet birimimizde 3 bin 500 m2’lik modern sera tesislerinde yaptık.
2019 Nisan’dan bugüne kadar, 22 milyon 500 bin adet mevsimlik çiçek üretimi ve dikimi gerçekleştirdik.Kendi ürettiğimiz mevsimlik çiçekler ile 5 yılda 48 milyon lira tasarruf ettik. Çalı formlu çok yıllık bitki üretimimiz ile ağaç, çalı ve yer örtücü bitkilerin üretimlerini ise Gürsu tesisimizde gerçekleştirdik.
KENT MEYDANLARIMIZ HAYAT BULDU
Işıklandırma çalışmalarıyla kentin önemli yerlerini geceleri ışıl ışıl bir görünüme kavuşturduk.
MERKEZDE ve ilçelerimizde yapmış olduğumuz ışıklandırma çalışmalarıyla kentin önemli yerlerini geceleri ışıl ışıl bir görünüme kavuşturduk. Başta güvenlik olmak üzere; temizlik, bakım, yeni yıl süslemeleri gibi hizmetlerle kent meydanlarımızı daha canlı bir hale getirdik.
ANTALYA KENT ESTETİĞİ ÇALIŞMALARIYLA ŞİMDİ DAHA GÜZEL
ANTALYA’YI daha güzel bir kent yapmak için sizlere söz vermiştik.
ANTALYA’YI daha güzel bir kent yapmak için sizlere söz vermiştik. Kent mobilyaları, heykeller, ATM’ler, piyano desenli yaya geçitleri, simit araçları, çeşmeler ve seyir terasındaki anı çerçevesi gibi çalışmalarla kentimize çağdaş ve estetik bir görünüm kazandırdık.
YEŞİLÇAM DOĞA YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU
Yeşilçam Doğa Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi’ni hazırladık ve vatandaşlarımızın hizmetine açtık.
Doğa yolundaki güzergâhların haritasını, alandaki tabelalar üzerine yerleştirdiğimiz karekodlar ile vatandaşlarımıza dijital ortamda ücretsiz olarak sunuyoruz.
PEYZAJ ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ
SORUMLULUK alanımızda bulunan cadde ve bulvarlardaki kavşak, orta ve yan refüj alanlarında peyzaj uygulaması gerçekleştirdik
Kendi ekibimizin projelendirdiği ve yine kendi işgücümüz ile yaptığımız çok sayıda park, cadde ve kavşak ile merkez ve ilçelerde hizmet vermeye ve sorumluluk alanlarımızın bakım onarımlarını yapmaya devam ediyoruz.
KALEİÇİ CAZİBESİ ARTIYOR
Kaleiçi’nin cazibesini artırmak ve ziyaretini kolaylaştırmak amacıyla Kaleiçi Çevre Düzenlemesi Projesi’ni tamamladık.
Proje de Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı’nda yer alan yeni yaya yolları ve yeşil alan düzenlemelerini tamamladık.
FESTİVALLER KENTİ ANTALYA
Festivalleri önemsemeye, Antalya’nın sosyal yaşam kalitesini artırmaya devam ediyoruz.
Her yıl heyecanla beklenen, dünyaca ünlü birçok yıldızı kentimizde buluşturan Uluslararası Antalya Piyano Festivalimiz ile Antalyalılara müzik şöleni yaşatıyoruz.
ABB GENÇLİK MECLİSİ
Antalya’yı gençlerimizle birlikte ortak akılla yönetiyoruz
Gençlerimizin fikir ve önerileriyle kent yönetiminde söz sahibi olmasını istedik, Gençlik Meclisi’mizi kurduk. Şehrimizi birlikte yönetiyoruz.
GENÇ FİKİRLER HAYAT BULUYOR
Antalya’da yaratıcı ve yenilikçi fikirlerin, girişimlerin ortaya çıkmasını sağlamak için Antalya Fikir Atölyesi’ni açtık
Antalya’daki gençlerin, girişimcilerin katma değeri yüksek fikirler üretebilecekleri, fikirlerini hayata geçirebilecekleri bir paylaşım ortamı oluşturmuş olduk.
ÖĞRENCİLERİMİZE CAN SUYU OLDUK
ÜNİVERSİTE eğitimi için Antalya’yı seçen gençlerimiz asla yalnız kalmayacak dedik.
Antalya’da üniversite eğitimi gören öğrencilere her ay 5 ton suyu ücretsiz verdik. Antalya’daki gençler, öğrenci dostu
uygulamalarımızla Antalya’da öğrenci olmanın ayrıcalığını yaşıyor.
GENÇ ANTALYA GÖNÜLLÜLERİ’MİZİ BULUŞTURDUK
Gönüllü gençlerimiz yaptığımız projelerde aktif rol alıyor.
Gönüllülük esası ile Antalyalı gençleri bir araya getirme hedefiyle yürüttüğümüz “Genç Antalya Gönüllüleri” programını başlattık.
GELECEK BİLİM KÖYÜ İLE GELECEK
BİR SEÇİM sözümüzü daha yerine getirdik
Serik Boğazkent’te atıl durumda bulunan kamp alanını çocuk ve gençlerin bilimle tanışması ve bilimsel süreç becerilerinin gelişmesi için yeniden düzenleyerek Bilim Köyü’ne dönüştürdük.
E-SPOR’DA GELECEK VAR DEDİK GELECEKTEKİ YERİMİZİ ALDIK
TÜM DÜNYADA ve ülkemizde popüler olan e-Spor oyunlarını kentimize taşıdık
Antalya FIFA 2020 e-Spor Turnuvası ile başladık. Dünyada her geçen gün büyüyen ve sadece 2021 yılında 1,5 milyar dolarlık bir hacme ulaşan e-Spor alanında Antalya da var dedik.
9 BİN 137 KİŞİYE İŞ BULDUK
İSTİHDAM yaratmak en önemli vaatlerimizden biri oldu.
Biz de işe önce İstihdam Ofisi’ni kurarak başladık. İş arayanlarla işverenleri bir araya getirmeye başladık.
EMEKLİ KAHVELERİMİZİ AÇTIK
EMEKLERİMİZ önemli dedik ve Konyaaltı ilçemizde başlattığımız Emekli Kahveleri Projemizi Antalya Büyükşehir Belediyesi döneminde de devam ettirdik.
Emeklilerimizin dilediği gibi vakit geçirebilsin diye, Muratpaşa ilçelerimizde İsmet İnönü Park içi ve Düden Parkı içerisinde Emekli Kahveleri’ni açtık.
ATA SPORUMUZU DESTEKLİYORUZ
Altın Kemer’i bir kez daha Antalya’ya Getirdik
Türkiye’nin en büyük güreş organizasyonlarından biri olan 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Antalya’mıza daha iyi sonuçlar getirebilmek için sporcu sayımızı her yıl çoğaltarak, çalışmalarımıza devam ediyoruz
AMATÖR SPORA VE SPORCUYA DESTEK
Birçok spor branşının sevilmesi ve yaygınlaştırılması için gösterdiğimiz çabalar tüm hızıyla devam ediyor
Türkiye’nin en büyük yağlı güreş eğitim merkezlerinden birisine sahip olmaktan ve bu merkez çatısı altında pek çok pehlivanı barındırmaktan mutlu ve gururluyuz.
SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ BAKIMEVİ
Sokak hayvanları için Türkiye’nin en modern tesislerinden birini 2022 yılında tamamladık
1312 kedi ve 732 köpek kapasiteli, 83 bin m2 alana kurulu tesis ile can dostlarımız, geniş barınak ve yaşam alanları, yerden ısıtmalı ve modern soğutma sistemiyle muhteşem bir yuvaya sahip oldu.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KATLI OTOPARK VE AFET TOPLANMA ALANI
Akdeniz Üniversitesi Katlı Otopark ve Afet Toplanma Merkezi inşaatını tamamladık.
Akdeniz Üniversitesi’nde 54 bin metrekare alana sahip Katlı Otopark ve Afet Toplanma Merkezi inşaatını tamamlayarak üniversitemize teslim ettik.
MANAVGAT TOPTANCI HALİ’Nİ TAMAMLADIK
85 milyon TL yatırım bedelli Manavgat Toptancı Hali projemizle, esnafımızın ve üreticilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
Manavgat’ta yaklaşık 32 bin m2 alanda inşa ettiğimiz toptancı halinde inşaat çalışmalarımızı tamamladık. 11 bin m2 kapalı inşaat alanı, 20 adet komisyoncu dükkânı ve 32 adet tüccar ardiyesinin bulunduğu yeni hal, çeşitli sektörlere hizmet edecek 7 adet ticari dükkândan, restoran, toplantı salonu ve idari binadan oluşuyor
OTOPARK SORUNU KALMAYACAK DEDİK DEDİĞİMİZİ YAPTIK
KENT merkezinde ve ilçelerde hayata geçirdiğimiz yer altı ve yer üstü otoparklarla park sıkıntısını sonlandırıyoruz.
Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı’nda, Doğu Garajı Ticaret ve Kültür Merkezi’nde, Antalya Camii ve Müzesi’nde, Kemer Merkez Mahallesi’nde, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ve Otogar Bölgesi’nde toplamda 3 bin 514 araçlık otoparklarımız ile Antalya’nın otopark sorununu önemli ölçüde çözüyoruz.
ULAŞIMDA ENGELLERİ KALDIRDIK
Akustik Sesli Yaya Uyarı Sistemi’ni hayata geçirdik, trafik ışıklarını görme engelli vatandaşlarımız için konuşturmaya başladık.
Türkiye’de bir ilk olan Sensörlü Hemzemin Yaya Geçidi; yayalar geçtiği zaman devreye giriyor. Yolda bulunan uyarıcı lambalar, taşıtları uyararak yayaların önceliğini ve güvenliğini sağlıyor
AKILLI KENT ANTALYA
GELECEĞİN kentleri akıllı kentler olacak.
GELECEĞİN kentleri akıllı kentler olacak. Antalya’da hayata geçirdiğimiz akıllı kent uygulamalarımız…
KAVŞAKLARI DÜZENLE HALE GETİRDİK
123 kavşağı yeniledik, 9 yeni kavşağı kentimize kazandırdık
Artan araç sayısına karşılık kent trafiğini rahatlatmak için çalışmalara ağırlık verdik ve trafiğin yoğun olduğu
bölgelerdeki kavşak düzenlemelerini tamamladık
AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ
Trafiği bir bütün olarak planlamak, trafik akışını gerçek zamanlı izlemek, il merkezindeki ve ilçelerimizdeki trafik sistemlerini tek elden kontrol edebilmek için Trafik Kontrol Merkezi kurduk.
Merkezî sistem sayesinde kavşakları izliyor, yoğunluk olması durumunda uzaktan müdahaleyle yoğunluğu gideriyoruz. Bu sayede trafikteki gecikme oranını, durma sayısını, yakıt tüketimini ve emisyon salınımı azaltıyor; ortalama hızı artırıyoruz.
AFETLERDE HALKIMIZIN YANINDA OLDUK
İKLİM değişikliğine bağlı olarak meydana gelen ağır hava koşullarında veya teknik arızadan kaynaklanan kayıplarda çiftçilerimize destek olduk
İnşaat, makine, elektrik, ziraat mühendisleri ve veterinerlerden oluşan bir komisyon kurduk. Oluşan afetlerde anında müdahale ile hasar tespitleri yaptık.
DEPREM FELAKETİNDE YARALARIMIZI BİRLİKTE SARDIK
TÜRKİYE’NİN yaşadığı en büyük deprem felaketinde canımız çok yandı.
Yaraları birlikte sarmak için tüm ekiplerimizle bir olduk ve hızlıca Cam Piramit’te Afet Yardım Merkezi kurduk. Tüm Antalya acımızı birlikte paylaştık, Gün Birlik Günü dedik ve gönüllülerle birlikte topladığımız yardımları afet bölgelerine ulaştırdık.
BÜYÜK MANAVGAT YANGINI’NDA CANLA BAŞLA ÇALIŞTIK
ÜLKEMİZİN en büyük yangın felaketi olan Manavgat yangınında tüm birimlerimizle gece gündüz çalışarak yaraları birlikte sardık.
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için mahallelerimizde gıda ve giysi çadırları oluşturduk. Mobil aşevimizde pişen yemekleri afetzede vatandaşlarımıza ulaştırdık.
ANTALYA SEL FELAKETİ
Antalya’mızda daha önce görülmemiş, 12 saatte metrekareye 300 kg’ın üzerinde düşen yağış, kentimizi
olumsuz etkiledi
Tüm birimlerimizle gece gündüz çalışarak selin izlerini birlikte ortadan kaldırdık. 1450 personel, 290 araç ve kamu kurumlarının desteğiyle geniş çaplı çalışmalar yürüttük. Kepez Güneş Mahallesi’nde Acil Afet Yönetim Merkezi oluşturduk.
KUMLUCA SEL FELAKETİNDEYDİK
KUMLUCA’MIZDA yaşadığımız sel felaketinde tüm birimlerimizle teyakkuzdaydık
Oluşturduğumuz koordinasyon merkezinde dört bir koldan yaraları sarmak için çalıştık. Kumluca’da mobil aşevi
kurduk, su basan evlerde temizlik çalışması ve eşya yardımı yaptık.
AFET İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI OLUŞTURDUK
Türkiye’de ilk olarak Antalya Büyükşehir Belediye Meclisimizin 14 Nisan 2023 tarihli ve 351 no’lu kararı ile Afet İşleri Daire Başkanlığı oluşturduk.
Halkımızı bilinçlendirecek, afet sonrasında dayanışma ve müracaat birimi oluşturarak yaşanabilecek kayıpları en aza indirmeye çalışacağız.
HALK EKMEK YENİDEN HALKIN EKMEĞİ OLDU
Özelleştirilen Halk Ekmek’i yeniden halkın ekmeği yaptık.
Özelleştirilen Halk Ekmek’i yeniden halkın ekmeği yaptık. Derman belediyeciliği ilkemiz doğrultusunda Döşemealtı ilçemizde 120 bin ekmek üretim kapasitesine sahip Halk Ekmek Fabrika’mızı inşa ettik. Vatandaşımıza uygun ve sağlıklı ekmek ulaştırmayı görev edinip, görevimizi yerine getiriyoruz. Halk Ekmek Büfelerinden vatandaşımızın kolayca belediye kalitesiyle ekmeğe ulaşmasını sağlayarak 1 yılda 16 milyon ekmek satışı gerçekleştirdik.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK KOMPLEKSİ
Sağlıklı kent için büyük proje
30 bin 303 çocuk, 11 bin 783 yetişkin hastaya diş tedavisi, bin 486 sünnet, 2 bin 117 danışana psikolog desteği, 16 bin 338 evde bakım olmak üzere Toplam 62 bin 707 vatandaşımıza hizmet verdik. Kepez ilçemize 5 katlı Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık Kompleksini kazandırdık. Antalyalılara hiçbir sağlık güvencesi aramadan ücretsiz hizmet veren sağlık kompleksimiz, 7-14 yaş arasındaki çocuklar ve yetişkinler için ücretsiz diş muayenesi ve koruyucu tedavi hizmetini veriyor. Bunların yanında Türkiye’de bir ilk olan ücretsiz sünnet kliği, evde bakım birimi, diyetisyen ve psikolog hizmetlerini de Antalyalıya sağlıyoruz.
ÖĞRENCİ YURTLARI
Öğrencilerimizi yalnız bırakmıyoruz.
Sorunlarına kalıcı çözümler üretiyoruz. Antalya’da hiç olmayan öğrenci yurdu sayısını Antalya Akdeniz Üniversitesi yakınında 4 Elmalı’da bir olmak üzere 5’e çıkardık. Yurtlarımızda gençlerimize kahvaltı ve akşam yemeğini ücretsiz veriyor beslenmelerine destek oluyoruz. Binalar içerisinde açık ve kapalı sosyal alanlar, yatakhaneler, çalışma odaları ve kütüphane bulunmaktadır.
ÖĞRENCİLERİMİZE EĞİTİM DESTEĞİ VERDİK
Üniversiteyi kazanan ve Antalya’da ikamet eden öğrencilerimize eğitim desteği verdik.
Üniversiteyi kazanan ve Antalya’da ikamet eden 4.014 ihtiyaç sahibi öğrencimize 8.000 TL eğitim desteği veriyoruz.
DOĞU GARAJI KÜLTÜR TİCARET MERKEZİ
ŞEHRİMİZİN kanayan yarası Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’ni açtık.
2008 yılında başlayan, 72 bin m2 inşaat alanına sahip olan proje inşaatının 2018 yılında bitmesi gerekiyordu. Sözleşme bedeli 69 milyon 438 bin TL olan proje zamanında bitirilemedi. TÜİK verilerine göre hesaplanan maliyet artışından dolayı Belediye’ye 182 milyon 500 bin TL’ye mal oldu. Dönemimizde inşaatı biten yapı içerisine arsa sahibi olan festival çarşısı ve esnafı yerleşmeye başladı. Aynı zamanda Antalya Şehir Tiyatrolarının sahnesinin de bulunduğu kültür merkezi 680 kişilik seyirci kapasitesi ile konserler, tiyatro oyunları ve sahne performanslarına ev sahipliği yapıyor.
DOĞU GARAJI NEKROPOL MÜZESİ
Tarihi 2 bin 500 yıl öncesine dayanan Nekropol alanını kültür turizmine kazandıracak müzenin inşaatını bitirdik.
9 bin 136 m2’lik projede Nekropol alanı çatı kısmına, çelik konstrüksiyonlarla etkileyici bir görünüm kazandırdık. Doğu Garajı Nekropol Alanı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan işbirliği protokolü ile müze olarak hizmet verecek. Müzede antik dönem Antalya’sının dini, etnik, ekonomik ve sosyo- kültürel yapısı tanıtılıyor.
Kepez’de yer alan “Zeytinpark Projesi” 25 dönüm genişliğinde bir alanı kapsıyor.
r. 1. Derece Doğal Sit Alanı olan zeytinlikte tescilli on adet yapı bulunuyor. Bu yapıların restore edilerek yeniden kullanılabilir hale getirilmesini ve 25 dönümlük alan içerisinde gerekli düzenlemelerin yapılmasını kapsayan projemizi tamamlıyoruz. Gençlerimize, çiftçilerimize çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Antalya’nın gurur kaynağı bu yeşil alanı koruyarak yaşatıyoruz.
Altın Portakal Hatıra Ormanı, sanatçılarımızla hayat buldu.
2021 yılında festivale katılan sanatçılarımızla birlikte “Gelecek Umutla Yeşerecek” sloganıyla ilk fidanlarımızı diktik. 2022’de de film festivalinde yeni fidanların dikimini gerçekleştirdik. Cumhuriyetin 100. Yılı Hatıra Ormanı’nı hayata geçirdik. Manavgat yangınından sonra 1 milyon 851 bin ağaç fidanını toprakla buluşturduk.
Doğal mirasa da sahip çıkıyoruz.
Antalya’nın önemli anıt ağaçlarını tespit ediyor ve koruma altına alıyoruz. Kumluca Dibek Tabiat Parkı içinde yer alan 2 bin 326 yaşındaki Ambar Katranı sedir ağacı ve Kemer Gedelme Yaylasındaki 2 bin 700 yaşındaki Ahtapot Çınarı gibi tüm anıt ağaçlarımızı tescilleyip koruma altına alarak bu şehrin kültürel mirasına sahip çıkıyoruz.
PANDEMİDE VATANDAŞLARIMIZA DESTEK OLDUK
Pandemi dönemi “Askıda Fatura” uygulaması ile su faturalarını ödemekte güçlük çekenler için dayanışma ağı oluşturduk.
65 yaş üstü vatandaşlarımıza alışveriş, fatura ödeme gibi hizmetler sunduk. İhtiyaç sahiplerine gıda paketi dağıttık.
SANATÇILARA PANDEMİ DESTEĞİ
Pandemide yerel sanatçılarımızı yalnız bırakmadık.
Düzenlediğimiz kültür ve sanat etkinliklerinde hem sanatçılarımıza ekonomik destek hem vatandaşlarımıza moral olduk.
BİMEKAN
Evsiz vatandaşlara sıcak bir yuva.
Sokakta yaşamak zorunda kalan evsiz vatandaşlarımız için BİMEKAN’ı kurduk ve onlara sıcak bir yuva sunduk. BİMEKAN’da vatandaşlarımızın yemek, barınma, kişisel bakım, sağlık kontrolleri ve giyim gibi temel ihtiyaçlarını hassasiyetle karşılıyoruz.
BİMEKAN
Evsiz vatandaşlara sıcak bir yuva.
Sokakta yaşamak zorunda kalan evsiz vatandaşlarımız için BİMEKAN’ı kurduk ve onlara sıcak bir yuva sunduk. BİMEKAN’da vatandaşlarımızın yemek, barınma, kişisel bakım, sağlık kontrolleri ve giyim gibi temel ihtiyaçlarını hassasiyetle karşılıyoruz.
ÇÖLYAK HASTASI HEMŞEHRİLERİMİZE GLUTENSİZ GIDA
Biz birlikte yaparız demek aynı zamanda biz birlikte yaşarız demek.
Çölyak hastalığıyla yaşayan Antalyalıları unutmadık. Piyasada zor bulunan, bulunsa bile pahalı olan bazı glutensiz gıdaları sosyal incelemesi yapılan çölyak hastalarına ücretsiz ulaştırıyoruz.
SICAK ÇORBA İKRAMI
ÖĞRENCİLERİMİZİN soğuk kış günlerinde yanında olduk.
Sağlıklı beslenmeleri ve bütçelerine katkıda bulunmak için sabahları ve akşamları çorba ikram ettik. Sınav haftasında da hem üniversite önünde hem de Akdeniz Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde ders çalışan öğrencilerimizin içleri sıcak çorba ile ısındı.
SOSYAL YARDIM KARTI DESTEĞİ
Sosyal yardım kartı desteğimiz devam ediyor
Antalya’da ikamet eden ve çoğunlukla çocuklarını tek başına büyütmek zorunda kalan yalnız annelerden oluşan ailelerin aylık gıda harcamalarına destek olmak için sosyal yardım kartı desteğimiz devam ediyor. Sosyal yardımdan faydalanan ailelerimizin 10 tona kadar olan ödemelerini de biz ödeyeceğiz
ŞİDDETE VE TACİZE KARŞI ÖNEMLİ ADIM
ILO 190 Sayılı Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni imzalayan Türkiye ve dünyadaki ilk yerel yönetim olduk
2 bin 602 kadın çalışanımız için kurumumuzda cinsel taciz, şiddet ve mobinge yönelik mücadele edeceğiz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karsı Mücadele ve Uluslararası Dayanısma Günü’nde, Türkiye Kadın Federasyonu Dernekleri ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Acil Yardım Hattı Çalıştayı düzenledik. TOPLU taşımada kadınların, geç saatlerde durak dışında, evlerine yakın noktada inmesini sağladık. Personelimize, otobüs şoförlerine ve Kent Konseyi üyelerine toplumsal cinsiyet eğitimi verdik. Açıkhava reklamlarında Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nı tanıttık.
Aile içi acil yardım hattı: 0212 – 0549 656 96 96
YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI’NI HAZIRLIYORUZ
Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Protokolü’nü imzalayan ilk belediye olduk.
Belediyemizin kadınların sosyal alandaki varlığının arttırılması ve kadın erkek eşitliğinin desteklenmesi amacıyla hazırladığımız Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı yakında tamamlayacağız
İTFAİYE TEŞKİLATIMIZI GÜÇLENDİRDİK
Afetlerden ders çıkardık. İtafiye kadromuzu ve araç filomuzu güçlendirdik
Doğal afetler, yangınlar ve trafik kazalarına profesyonel ekiplerle anında müdahale edebilmek için itfaiye teşkilatımızı güçlendirmeye de devam ediyoruz.
ZABITA KADROMUZU GÜÇLENDİRDİK
Zabıta kadromuzun sayısını artırarak güçlendirdik
Antalya’mız için gece gündüz demeden çalışan vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu, sağlığı, malı ve canı’nı emanet ettiğimiz Zabıta kadromuzun sayısını artırarak güçlendirdik.
MANAVGAT KATI ATIK AKTARIM TESİSİ
Manavgat Katı Atık Aktarım Tesisi’ni tamamladık
Tesisimiz açılmadan önce evsel atıklar küçük araçlarla taşınıyor, şehir trafiği olumsuz etkileniyordu. Atıklar artık daha büyük araçlarla taşınıyor. Böylece karbon salınımı azalıyor, yakıt tasarrufu sağlanıyor ve kent trafiği önemli ölçüde rahatlıyor. İlçelerimize transfer istasyonları kazandırmaya devam ediyor, kazanç ve temiz bir çevre sağlıyoruz.
MANAVGAT DÜZENLİ DEPOLAMA VE ENERJİ ÜRETİM TESİSİ’NE MEKANİK AYRIŞTIRMA ÜNİTESİ VE GAZ BALONU EKLEDİK
Mekanik ayrıştırma ünitesinin yapımı ile yaklaşık 80 personelin istihdamı sağlanıyor.
Çevreci ve yenilikçi projelerimiz arasında yer alan Manavgat Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisine eklenen mekanik ayrıştırma ünitesi ile ambalaj atıkları ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılırken gaz balonu ünitesi ile de tesiste üretilen enerji miktarını arttırdık.Mekanik ayrıştırma ünitesinde evsel atık içerisindeki ambalaj atıkları hacimsel büyüklük ve cinslerine göre ayrılıp balyalanarak ekonomiye kazandırılıyor.Ambalaj atıklarının ayrıştırılması ile depolama sahasına gönderilen atık miktarı azaldığı için depolama sahasının ekonomik ömrü uzuyor.Bu atıklar döngüsel ekonomiye kazandırılırken çevre kirliliğinin de önüne geçiliyor.
GAZİPAŞA KATI ATIK AKTARIM TESİSİ
Gazipaşa ilçemizde de yapımına başladığımız Katı Atık Aktarma İstasyonu inşaatını tamamladık.
k. Yaptığımız yatırımla hem Gazipaşa’da çöplerin vahşi depolanması sona eriyor hem de Antalya’nın geleceğine sahip çıkıyoruz.
DEMRE KATI ATIK AKTARIM TESİSİ
Demre Katı Atık Transfer İstasyonunu faaliyete geçirerek düzensiz çöp depolamaya son veriyoruz.
Toplanan atıkları Kızıllı Entegre Tesisimize taşıyarak çöpten enerji elde ediyor, yıllık ortalama 2700 ton karbon emisyon azaltımına katkı sağlıyoruz.
TÜRKİYE’NİN ATIK ISIDAN ENERJİ ÜRETEN İLK TESİSİNİ HİZMETE AÇTIK
4 BİN 500 m²’lik alanda Kızıllı Atık Isıdan Enerji Üretim Tesisi’ni açtık.
Atık ısı kazanları, buhar türbini, kondenser, soğutma kulesi ve su hazırlama ünitelerini içerecek şekilde yapılandırılan tesis; 10 bin hanenin elektrik tüketimine eşdeğer temiz enerji üretmektedir. Küresel ısınmadaki termal etkimizi azaltırken Belediyemize gelir de yaratan bu tesis; atık ısıdan enerji üreten, ülkemizdeki ilk ve tek tesis olma özelliğini de taşıyor.
ALANYA ENTEGRE KATI ATIK DEĞERLENDİRME VE BERTARAF TESİSİ HİZMETE GİRDİ
İLÇELERİMİZİN atıklarını da enerjiye dönüştürüyoruz
2013 yılında ihalesi yapılan ancak yıllarca ilerlemeyen Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’ni, 2020 yılı Kasım ayında faaliyete geçirdik. Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi; Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, Akseki ve İbradı’nın evsel katı atıklarının bertarafını sağlayarak ayda ortalama 18 bin hanenin elektrik ihtiyacına eşdeğer enerji üretiyor.
SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ VE İKLİM EYLEM PLANI’MIZI HAZIRLADIK
ANTALYA’MIZIN 2050 yılında karbon nötr olması ve iklim krizine dirençli bir kent olması için atılacak somut adımları ve yol haritasını belirledik
Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’mızı hazırladık. İklim dostu kuruluş belgesini de alan ilk kamu olarak peyzaj, tarım, ulaşım, enerji yönetimi, çevre sağlığı, su yönetimi, deniz kirliliği ve kontrolü, çevre eğitim ve bilinçlendirme gibi birçok alanda örnek uygulamaları kent genelinde yürütmeye ve yaygınlaştırmaya devam ediyoruz
TÜRKİYE’DE İKLİM DOSTU KURULUŞ BELGESİNİ ALAN İLK BELEDİYE OLDUK
Hizmet binamızı sıfır emisyonlu bina konuma getirdik.
Hizmet binamızı sıfır emisyonlu bina konuma getirerek İklim Dostu Kuruluş Belgesi almaya hak kazandık.
FAYTONLARI KALDIRDIK TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK
GÖREVE gelir gelmez, Antalya’ya yakışmayan fayton faaliyetlerine uzlaşı yoluyla son verdik.
Bu işten geçinen vatandaşlarımızı da mağdur etmeyip farklı iş olanakları sunduk. Atlarımızın daha sağlıklı şartlarda yaşamalarını sağladık. Böylece gurur duyulacak bir projeye daha imza atmış olduk. Atıl faytonları ise belediyeye ait atölyelerimizde yenileyerek kente kazandırdık.
KÖYDE HAYAT VAR!
Köyde Hayat Var Projemiz ilçe ilçe gezdi
KIRSAL mahallelerdeki çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerinin desteklenmesinin yanı sıra kültür ve sanatla da bir araya getirilerek şehir merkezine kolay erişimi olmayan mahallelere kadar sanatı ulaştırdığımız Köyde Hayat Var Projemiz ilçe ilçe gezdi. Hem çiftçilerimizin tarımsal taleplerini değerlendirerek fide-fidan, kovan, eğitim desteği, önleyici veterinerlik hizmetleri gibi çalışmalar ile çiftçinin kazancını artırdık, hem de pandemi sebebiyle evlerine kapanmak zorunda kalan, ekonomik anlamda zor bir süreç geçiren vatandaşlarımıza güzel zaman geçirmelerini sağladık.
ÇEVRE DOSTU ÇİFTÇİ KART
“Çevre Dostu Çiftçi Kart” projesini hayata geçirdik.
ÇEVRE ve insan sağlığı açısından önemli bir sorun olan zirai ambalaj atıklarının toplanması, geri dönüşümü ve bertarafı için akıllı atık toplama otomatları ile puana dönüşen ve çiftçiye kazanç sağlayan “Çevre Dostu Çiftçi Kart” projesini hayata geçirdik. Ülkemizde ilk defa uygulanan proje için pilot bölge olarak başlattığımız Kumluca’dan sonra Finike ve Demre’de de vatandaşlarımızı çiftçi kart ile buluşturduk.
GEMİ ATIK ALIM İSTASYONLARI
Her şey temiz bir Akdeniz için
EN BÜYÜK hazinemiz olan denizlerimizin kirlenmemesi için çalışıyoruz. Mavi bayraklı sahillerimiz başta olmak üzere çevre ve insan sağlığı açısından denizlerimizin temiz kalmasını çok önemsiyoruz. DEMRE Çayağzı Limanı’na 5 ünite, Demre Kekova’ya 1 ünite, Kemer Çıralı’ya 1 ünite yeni atık alım tesisi/ünitesi yaparak gemi ve deniz araçları kaynaklı atıkların toplanmasını sağlıyor, Mavi Bayraklı plajlarımızı koruyoruz.
TÜRKİYE’DE İLK OLAN ELEKTRONİK GEMİ DENETİM SİSTEMİ
Denizlerimizi Koruyoruz
Gemi kaynaklı kirliliklerin önlenmesinde Türkiye’de çığır açan sistemimizle denizimiz 7/24 güvence altında. Deniz sorumluluk alanlarımızda hiçbir geminin denizimizi kirletmesine müsaade etmiyoruz. Türkiye’de ilk olan Elektronik Gemi Denetim Sistemi sayesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki kıyı bandında (doğuda Beşgöz Deresi, batıda Göynük Çayı), 22 noktada yüksek çözünürlüklü, gece görüş sistemine sahip; PTZ ve termal kameralar ile deniz denetim sahamızda elektronik gemi denetimini video kaydı, fotoğraf, radar ve AIS görüntüleri ile sağlıyoruz.
DENİZLERİMİZİ AĞLATMIYORUZ
“Hayalet Ağlar” hem denizlerimizi kirletiyor hem de deniz canlılarına zarar veriyordu
Denize atılan, kopan ve ömrünü doldurmuş “Hayalet Ağlar” hem denizlerimizi kirletiyor hem de deniz canlılarına zarar veriyordu. Deniz dibine çöken ve deniz canlıları için ölümcül bir tehlike haline gelen bu ağlar için toplama konteynerleri oluşturduk. Su altı dronları ve dalgıçlarımızla topladığımız ağları geri dönüştürerek yeniden kullanılmasını sağlıyoruz. Balıkçılarımıza eğitim veriyor, temizlik kampanyaları düzenliyoruz.
DENİZ DEŞARJ HATLARINI YENİLEDİK
ARITILMIŞ suyun yüzme havzasının dışına çıkarılması için deşarj hatlarında tamir, bakım ve yenileme işlemleri yaptık
Sahil bandında bulunan arıtma tesislerinin derin deniz deşarj hatlarında yapılan çalışma ile Kemer, Alanya Konaklı, Alanya Oba ve Mahmutlar Atık Su Arıtma Tesisleri’nin çıkış sularını tahliye eden deşarj hatları büyük oranda yenilendi.
SERİK-2 ATIK SU ARITMA TESİSİ
Bölgenin atıksu problemini 2050 yılına kadar garanti altına aldık.
SERİK Merkez, Kadriye, Belek ve Boğazkent mahallerinin evsel atık sularını Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile artık tek merkezde topladık. Üst düzey bir çevre koruması ve merkezi atık su yönetimini sağladığımız bu tesis ile bölgedeki diğer 3 arıtma tesisini devreden çıkardık. Bu proje ile bölgenin atıksu problemini 2050 yılına kadar garanti altına aldık.
ALANYA KONAKLI SU ARITMA TESİSİ KAPASİTESİNİ %100 ARTIRDIK
ULLANILAMAZ haldeki havalandırma havuzunu yeniledik.
Tesisin kapasitesini günde 15 bin tondan 30 bin tona çıkardık
LARA ATIK SU ARITMA TESİSİ KAPASİTESİNİ %33 ARTTIRDIK
LARA Atıksu Arıtma Tesisi’mizin kapasitesini %33 artırdık
Tesisin kapasitesini 75.000 m3/gün’den 100.000 m3/gün’e ulaştırdık.
LARA ATIK SU TESİSİ’NE GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ KURDUK
Güneş Enerjisi Santralleri ile hem doğaya hem insana verdiğimiz sözü tutmaya devam ediyoruz.
Yatırım bedeli 27 milyon TL olan proje ile Lara Atıksu Tesisi’nin çatısına güneş panelleri yerleştirdik. En büyük gider kalemleri içerisinde yer alan enerji maliyetini düşürmek için hayata geçirilen proje ile birlikte, Aralık ayı ulusal tarife birim fiyatı baz alınarak yapılan hesaplamayla yılda yaklaşık 6.7 milyon TL ekonomik katkı sağlanması hedefleniyor.
ALANYA ATIK SU ARITMA TESİSİ KAPASİTESİNİ %40 ARTIRDIK
ALANYA Okurcalar Atıksu Arıtma Tesisimizin kapasitesini %40 artırdık.
ALANYA Okurcalar Atıksu Arıtma Tesisimizin kapasitesini %40 artışla 20.000 m3/gün’den 28.000 m3/gün’e çıkardık.
ANTALYA TURİZM BİRLİĞİ İLE TURİZMİN BAŞKENTİ DAHA GÜÇLÜ
Turizmin başkenti daha güçlü
GÜZEL Antalya her yıl nüfusunun 9 katı turist ağırlayarak ülke ekonomisine de can veriyor. Bu önemli gerçek sebebiyle Antalya’nın daha fazla turizm geliri yaratması millî bir meseleye dönüşüyor. Turizmi daha ileriye taşıyabilmek; teknik, altyapı, fuar ve benzeri projeleri ortak akılla yönetebilmek ve 19 ilçe belediyesiyle ortak hareket edebilmek için Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği’ni (ANTAB) kurduk. Turizm sorunlarını artık tek çatı altında çözecek, tanıtım faaliyetlerini birlikte yaparak hem tasarruf hem de güç birliği yapıyoruz.
EXPO 2021 HATAY’DAN ÖDÜLLERLE DÖNDÜK
Yangına ve depreme dayanıklılığı ile bilinen, İbradı ve Akseki yöresine özgü Düğmeli Ev’imize yer verdik. 4 adet ödülün sahibi olduk
EXPO 2021 Hatay’da, belediyemize tahsis edilen 786 m2’lik alanda yaptığımız peyzaj çalışması ile küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için yeşil alan temasından çölleşme temasına doğru bir geçiş sağladık. Bu geçişin içerisinde yangına ve depreme dayanıklılığı ile bilinen, İbradı ve Akseki yöresine özgü Düğmeli Ev’imize yer verdik. 4 adet ödülün sahibi olduk. • Dış Mekan Bahçe Ödülü, • Küresel İklim ve Yaşam Ödülü, • Tarihi Yapılar ve Tasarım Ödülü • Küresel İklim ve Farkındalık Özel Ödülü
YABANCI İSTİLACI TÜRLERLE MÜCADELE EDİYORUZ
Aslan ve balon balığı avcılık yarışmaları ve farkındalık etkinlikleri düzenleyerek onları bir tehdit olmaktan çıkarıyoruz.
KIYILARIMIZA gelerek hızla yayılım gösteren aslan ve balon balığı, deniz ekosistemimize en çok zarar veren yabancı istilacı türlerden. Yerli balık türlerimizle beslenen ve onları avlayan herhangi bir tür bulunmayan bu balıklar; biyoçeşitlilik açısından denizimize, ekonomik açıdan da balıkçılarımıza tehdit oluşturuyor
ATIK KAPANLARI DENİZLERİMİZİ KORUYOR
9 YAŞINDAKİ Mira’nın Başkan Muhittin Böcek’e yazdığı mektuptaki hayalini gerçeğe dönüştürdük.
Arapsuyu 1 ve 2 dereleri üzerine konan fileler yardımıyla, dere akıntılarıyla taşınan fiziksel atıkların ve çöplerin denize ulaşmasına engel oluyoruz. Kapanda kullanılan fileleri atık ağlardan tedarik ederek Türkiye’ye örnek bir model uyguluyoruz
İNSANSIZ CANKURTARANLAR GÖREV BAŞINDA
Uzaktan kumandalı cankurtaranlar görev başında
Uzaktan kumanda edilen cankurtaran, boğulma vakalarına kötü hava koşullarında bile hızlı ve etkin müdahale ediyor.
MELTEM KATLI KAVAŞĞINI HİZMETE AÇTIK
3. ETAP Raylı Sistem Projesi kapsamında inşa edilen Meltem Katlı Kavşağı’nı hizmete sunduk.
. Önceki dönemde Üniversite-Meltem arası alt geçit olarak planlanan projeyi yeniden değerlendirdik. Hem zaman hem de bütçe olarak kentimize yük oluşturan projeyi, üst geçitle çözerek hızlı ve ekonomik olacak şekilde tamamladık. Dumlupınar Bulvarı üzerinde, 662m uzunluğa ve 2×3 şeride sahip üst geçit yapıldı. Üst geçitin altında yer alan yeşil alanı ise meydan kullanımına uygun bank ve wifi dağıtım noktaları, peyzaj çalışması ile tamamladık.uygun bank ve wifi dağıtım noktaları, peyzaj çalışması ile tamamladık.
KARAMAN VE KURUÇAY KÖPRÜLERİ İLE ULAŞIM DAHA GÜVENLİ
Karaman ve Kuruçay’da 1960’lı yıllardan kalma, ihtiyaca cevap veremeyen köprüleri yıkıp yenilerini yaptık
Özellikle hafta sonları Antalya halkının yoğun olarak tercih ettiği bölgenin trafik yükünü de azaltacak köprü çalışmaları ile trafiği de rahatlattık.
MANAVGAT NARAS KÖPRÜSÜ’NÜ YENİLEDİK
Manavgat’ın Oymapınar güzergahında bulunan ve çok sayıda mahallenin yanı sıra İbradı ilçesinin de geçiş güzergahında bulunan Naras Köprüsü’nü yeniledik.
13 metre genişliğinde, 33 metre uzunluğunda Naras Köprüsü’nde yaklaşık 23 milyon TL’ye mal olan yenileme çalışmasının ardından sıcak asfalt işlemi gerçekleştirdik. Köprünün yenilenmesiyle birlikte sürücülerimiz için güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sağladık.
CIRNIK KÖPRÜSÜ’NÜ YENİLEDİK
Cırnık Köprüsü’nde başlattığımız çalışmalarda 18 metre derinliğe çakılan 58 forekazıkla yol genişletildi ve 3 şeritten 5 şeride çıkarıldı
Trafik sıkışıklığının önlenmesi ve güvenliğin sağlanması amacıyla Alanya istikameti Serik Caddesi üzerindeki Cırnık Köprüsü’nde başlattığımız çalışmalarda 18 metre derinliğe çakılan 58 forekazıkla yol genişletildi ve 3 şeritten 5 şeride çıkarıldı. Toplam maliyeti yaklaşık 25 milyon TL olan bu proje ile havalimanı ve otel servislerinin yoğun olduğu sabah saatlerindeki trafik sorununu ortadan kaldırdık.
GENÇLİK KAMPI VE EĞİTİM MERKEZİ’MİZİ AÇTIK
Kepez’deki Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezimizin kapılarını açtık.
1650 m2 alan içerisinde, 64 adet yatak kapasitesine sahip merkezimiz; sosyal, sportif ve eğitim faaliyetleriyle gençlerimizin hayatın her alanına aktif katılımını sağlıyor. Dans, müzik, seramik, sinema atölyeleri, basketbol, voleybol, tenis, tırmanma, doğa yürüyüşü gibi spor aktiviteleri, geziler ve çeşitli tematik eğitimlerin yer alacağı merkez, gençlerimizin ilgi odağı oldu.
ASFİM LERİN SAYISINI ARTIRDIK
Vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam için ücretsiz spor kursları ile buluşturuyoruz.
Antalya Stadyumu’nun altında hizmete açtığımız Atatürk ASFİM 5 yıldızlı konforu ile 10 branşta hizmet veriyor. Ayrıca Korkuteli, Aksu, Kemer ve Kaş Ova Spor Salonu’nda da ASFİM’ler hizmet veriyor.
KORKUTELİ’YE ATASEM
Korkuteli ilçemizde ATASEM binasını hizmete açtık
Korkuteli ilçemizde ATASEM binasını kullanıma en uygun hale getiren düzenlemeler ile vatandaşlarımızın hizmetine açtık.
MOSTAR CEMAL BİHEDİÇ ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK MERKEZİ’Nİ TAMAMLADIK
GÖREVE geldiğimizde sadece %4’ü tamamlanmış olan Mostar Cemal Bihediç Üniversitesi Gençlik Merkezi’nin inşaatını tamamladık
130 öğrencimizin Gençlik Merkezi’ni yurt olarak kullanabileceği projemiz hem kardeş şehrimiz Mostar’a hem de Akdeniz Üniversitesi’nin kardeş üniversitesine katkı sağladı.
ANTTALKS’U ANTALYALILARLA BULUŞTURDUK
İlham veren başarı hikayeleri…
Paylaşmaya değer fikirleri, yaşamları ve deneyimleri ANTTALKS’ta gençlerle buluşturduk. ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ başlıklı etkinliğimize birbirinden değerli profesyoneller katıldı. Etkinlikte Başkan Muhittin Böcek de hayat hikayesini anlattı. Aziz Çetin, Nuri Şahin, İsmail Balaban, Jessica Çarmıklı, Didem Karagenç, Mahmut Alan ve Berna Yeniçeri gibi başarılı sporcular, diyetisyen Fulya Sarı, gazeteci-yazar Ece Üner ve yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı’yı gençlerimizle buluşturduğumuz ANTTALKS devam edecek.
KEPEZ-SANTRAL MAHALLESİ KAPALI PAZAR YERİ – OTOPARK VE 1.ETAP PARK ALANI
Kepez ve Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında yapımına başladığımız kapalı pazar yeri inşaatı hızla sürüyor
6 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip pazar yeri ve otopark projesi inşaatını tamamlamak üzereyiz. 27.275 m² lik park alanını projesi tamamlanıyor. Park alanında; sosyal tesis, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, açık hava spor alanı, yürüyüş ve bisiklet yolu, koşu parkuru ve yeşil alan olacaktır
3.ETAP RAYLI SİSTEM PROJESİ TAMAMANDI VARSAK – MÜZE ETABINI TAMAMLADIK
Göreve geldiğimizde 18 km uzunluğundaki 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin Varsak-Müze etabının yalnızca %43’ü yapılmıştı.
Projeyi büyük bir hızla tamamladık ve Varsak-Müze hattını 2021 yılında hizmete açtık. Hattın sisteme alınması ile toplu ulaşıma nefes aldırdık.
İMAR PLANI VE YÖNETMELİĞİMİZ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı, 1/25.000 ölçekli nazım imar planı çalışmalarını tamamladık
İlçe belediyeleri ile meslek odaları temsilcileriyle birlikte yeni “Antalya İmar Yönetmeliği” hazırladık. Ortak akılla hazırladığımız yönetmelik, Antalya’da yapılaşmanın bir düzen içinde oluşmasının sağlanması ve denetlenmesi, doğal, kültürel ve tarihi değerlerin korunması, halkın çağdaş, modern, sağlıklı yapılarla tanışması, hizmet alması ve örnek kent dokusunun yaratılması amacını taşıyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi için bakanlık onayını bekliyoruz.
KARAALİOĞLU KENT YAŞAM PARKI’NI TAMAMLADIK
Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı projesini kaldığı yerden devam ettirme kararı aldık
Kentimizin hafızasına sahip çıktık ve göreve geldiğimizde %50’si tamamlanan ancak tasfiye noktasına gelen eski adıyla Kent Müzesi Kompleksi, yeni adıyla Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı projesini kaldığı yerden devam ettirme kararı aldık. Yaklaşık 74 bin m2’lik alanda yer alan ve Birinci Derece Doğal Sit alanında bulunan Karaalioğlu Parkı ve çevresinin yeniden kent yaşamına kazandırılması amacıyla yapılan projeyi tamamladık.
SOBACILAR ÇARŞISI’NI YENİLEDİK
Mevcut yapılarda çatı kaplamalarının büyük kısmını yeniledik ve tadilatlarını yaptık
Sobacılar çarşısında esnaflarımızın talepleri doğrultusunda tüm sundurma imalatlarını, mevcut yapılarda çatı kaplamalarının büyük kısmını yeniledik ve tadilatlarını yaptık. Çarşı içinde aydınlatma sistemi ve hırsızlıkları önlemek amacıyla kamera sistemi kurduk.
BARBAROS ÇAY BAHÇESİ YENİLENEN YÜZÜYE HİZMETE GİRDİ
Barbaros Çay Bahçesi’ni belediye bünyemizde sosyal tesis olarak hizmete yeniden açtık.
Kent hafızamızda ve Antalyalıların anılarında önemli bir yer tutan Barbaros Çay Bahçesi’ni belediye bünyemizde sosyal tesis olarak hizmete yeniden açtık. Çay Bahçesi, denize karşı konumu, ferah ortamı ve modern yüzüyle halkın gözdesi oldu.
KAPALI DEVRE TARIMSAL SULAMA TESİSLERİMİZ
Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesislerimiz ile Su Kullanımında %60’lık tasarruf, verimlilikte %55’lik artış sağladık
Demre Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi
- %0 İLE devir aldığımız Kapalı Devre Tarımsal Sulama Projesi’ni tamamladık. 35 km uzunluğunda ve 650 m terfi yüksekliğindeki projeyle 1.263 dekar arazinin sulama ihtiyacını karşıladık. Demre’nin 5 mahallesinde 550 çiftçi ailemizi suya kavuşturduk
Gündoğmuş Köprülü ve Bedan Sulama Tesisleri
- GÜNDOĞMUŞ ilçemizin Köprülü ve Bedan Mahallelerindeki çiftçilerimizi de suya kavuşturduk. Atıl tarım arazilerini üretime kazandırdık.
Kumluca’da Beykonak Sulama Tesisi
- Kumluca Beykonak, Tepecik ve Beşikci mevkilerindeki sulama suyu sorununu çözen Beykonak Sulama Tesisi’mizi açtık. Toplamda 2 bin dekar alanı ve 1.500 haneyi kapsayan çalışmamızı kısa sürede tamamladık.
Kaş Yuvacık Sulama Tesisi
- Kaş’a açtığımız Yuvacık Sulama Suyu Tesisi Tamamlama Projesi ile bölgedeki üreticiler yeterli ve düzenli sulamaya kavuştu. 960 dekar alanda sulu tarıma imkan tanıyan projemiz ile hem ürün miktarı hem de çiftçinin geliri arttı.
Manavgat Çardak-Taşağıl Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi
- Manavgat Taşağıl bölgesinde 40 yıldır yaşanan su sorunu yüzünden kendi topraklarından göç etmek zorunda kalan çiftçilerimizin sorununu hayata geçirdiğimiz Çardak-Taşağıl Sulama Tesisi ile çözdük. 280 metre terfili yaklaşık 23 km’lik bir hatla Köprü Çayı’ndan getirilen su ile 5 bin dönümden fazla araziyi suyla buluşturduk. Projemizden 650 çiftçi hanesinin yararlanmasını sağlıyor, 10 binden fazla kişiye istihdam sağlıyoruz
Döşemealtı Kovanlık Sulama Tesisi
- Kendi öz kaynaklarımızla 400 çiftçi ailesinin faydalandığı toplam 3 bin 150 dekar alana hizmet veren Döşemealtı Kovanlık Sulama Tesisi’ni tamamladık. Hayata geçirdiğimiz proje ile 5 adet sondajdan alınan su 500 tonluk su toplama havuzuna aktarılıyor ve kapalı havuz sistemi ile isale hatlarına dağıtılıyor. Yaklaşık 25 kilometrelik kapalı sistem ağı sayesinde su israfı son bulurken, çiftçilerin hem dekar başına maliyetleri azaldı hem de üretim çeşitliliğinde artış sağladık.
Demre Gürses Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi, Korkuteli Yukarıkaraman Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi, Korkuteli Taşkesiği Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi, Konyaaltı Geyikbayırı Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi, Döşemealtı Kevşirler Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi, Elmalı Çukurelma Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi, Elmalı Çobanisa Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi, Gündoğmuş Karadere Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi, Gündoğmuş Güneyyaka Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi, Kemer Ulupınar Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi, Kaş Sahilkılınçlı Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi, Kaş Çayköy Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi, Alanya Saburlar Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi
OTOBÜSLERİ HURDAYA GÖNDERMEYİP KÂR ETTİK
32 adet otobüsü hurdaya göndermek yerine tekrar kullanıma kazandırdık.
Hurda değeri 176 bin lira iken bakım ve onarımlarını yaparak 2022 yılında 14 milyon, 2023 yılında ise 23,5 milyon liralık bir filoya dönüştürdük. 2022 yılında bu otobüslerimizle taşınan öğrenci sayımız 55 bini aştı. 2023 yılında ise 79 bin 905 öğrencimizi taşıdık.
YENİ CUMHURİYET MEYDANI KEMER’E ÇOK YAKIŞTI
4 BİN M2 büyüklüğündeki proje ile Kemer Cumhuriyet Meydanı’nı adına yakışır hale getirdik
2 milyon 166 bin 195 TL’ye mal olan proje ile mevcutta bulunan süs havuzlarıyla kullanışlı bir tören alanı oluşturduk. Atatürk Anıtı’nı meydana yakışacak şekilde yeniledik. Meydanda geniş çaplı bir çevre düzenlemesi ve peyzaj revizyonu gerçekleştirdik. Kent mobilyaları, yeşil alanları, aydınlatması, geniş kullanım alanı ile Kemer Cumhuriyet Meydanı’nı modern bir görünüme kavuşturduk.
FİNİKE’YE YAKIŞIR CUMHURİYET MEYDANI YAPTIK
Finike’mize kazandıracağımız Cumhuriyet Meydanı projemizi Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında tamamladık.
Atatürk Anıtı ve sahil bandı ile bütüncül olarak kentsel tasarım yaklaşımı ile geliştirdiğimiz projede; meydan, seyir terasları, oturma alanları, satış birimleri, köprü, spor alanları, çocuk oyun alanları, köpek parkı, yürüyüş yolu ve peyzaj düzenlemeleriyle Finike’ye çok yakıştı.
ELMALI OTOBÜS TERMİNALİ’Nİ HİZMETE AÇTIK
Göreve geldiğimizde yalnızca ihalesi yapılmış olan Elmalı Otobüs Terminali’ni hızla bitirdik.
Terminal, Elmalı ilçe merkezinde oluşan trafiği de büyük ölçüde rahatlattı. Modern ve çevreci bir anlayışla inşa ettiğimiz 10 bin 400 m2’lik yeni terminalde 8 adet otobüs peronu, bilet satış ofisleri, yarı açık ve kapalı bekleme alanları, mescit, sığınak, PTT, restoran, ticari dükkânlar, polis, zabıta ve idari ofisler, personel odaları, teknik odalar ve açık otopark bulunuyor.
TURİZM İNCİSİ KEMER‘DE OTOPARK VE PAZAR ALANI’NI TAMAMLADIK
Turizmin önemli merkezlerinden biri olan Kemer ilçemize Kapalı Otopark ve Pazar Alanı kazandırdık.
158 pazar yerinin yer aldığı, pazar olmadığı zamanlarda 117 araçlık otopark olarak kullanılacak proje yeri ilçemiz için önemli bir yatırım oldu. Esnaf ve vatandaşlarımızı kışın yağmurdan, yazın da sıcaktan etkilenmeden alışveriş yapabilecekleri bir alana kavuşturduk
FİNİKE EROĞLU NURİ CAMİİ’Nİ AÇTIK
2017 MAYIS ayında başlayan ve yüzde 40 seviyesinde belediyemizin devraldığı Finike Eroğlu Nuri Cami inşaatını tamamlayarak halkın kullanımına açtık
Şehre hâkim bir tepeye inşa edilen caminin tamamında bölgenin taşlarını kullandık.
GAZİPAŞA KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ TAMAMLADIK
%17’si tamamlanan Gazipaşa Kültür Merkezi’ni açtık
Gazipaşa tarihinde bir ilk olan, göreve geldiğimizde yalnızca %17’si tamamlanan Gazipaşa Kültür Merkezi’ni açtık. Bölge halkının dört gözle beklediği, 5 bloktan oluşan kültür merkezinde; çok amaçlı salon, prova odaları, fuayeler, atölyeler, Kreş ve Gündüz Bakımevi, ATASEM ve ATABEM’de yer alıyor.
KAŞ OVA SPOR SALONUNU TAMAMLADIK
Göreve geldiğimizde %5 düzeyinde olan Kaş Ova Spor Salonu Kompleksi’ni tamamladık.
Farklı spor dallarına ev sahipliği yapacak olan tesis 1350 m2’lik salon ve 330 kişilik teleskopik tribüne sahip. Tesis, bölgenin en önemli spor merkezi oldu.
TÜM HİZMET BİRİMLERİ ALANYA HİZMET BİNASI’NDA
Hizmet binamızı tek merkezden hizmet sunacağımız yeni binamıza taşıdık
Her ilçeye eşit hizmet anlayışımız doğrultusunda, Alanya’da yetersiz ve dağınık olan hizmet binamızı tek merkezden hizmet sunacağımız yeni binamıza taşıdık. ATASEM’in de içinde yer aldığı hizmet binamızı Alanyalı vatandaşlarımızla buluşturduk.
ANTALYA‘MIZA ’KARAVAN PARK’
Kentimize karavan turizmini geliştirecek ve karavan tatili tercih edenlerin gereksinimlerini karşılayacak bir Karavan Park yaptık
. 6 bin 100 m2 lik otopark alanı olarak kullanılacak proje ilimiz ve Konyaaltı sahili için önemli bir yatırım oldu.
ALANYA SAPADERE İPEK EVİ HEM ÜRETİM HEM EĞİTİM MERKEZİ OLDU
Eksi köy okulunu restore ederek, ‘İpek Evi’ üretim merkezine dönüştürdük
Alanya ilçesi Sapadere Mahallesi’ni ipekböcekçiliği üretim merkezi yapma hedefiyle eksi köy okulunu restore ederek, ‘İpek Evi’ üretim merkezine dönüştürdük. Merkezde, Sapadereli kadınlar hem üretim yapıyor hem de aile bütçelerine katkı koyuyorlar.
ALANYA SAPADERE İPEK EVİ HEM ÜRETİM HEM EĞİTİM MERKEZİ OLDU
Eksi köy okulunu restore ederek, ‘İpek Evi’ üretim merkezine dönüştürdük
Alanya ilçesi Sapadere Mahallesi’ni ipekböcekçiliği üretim merkezi yapma hedefiyle eksi köy okulunu restore ederek, ‘İpek Evi’ üretim merkezine dönüştürdük. Merkezde, Sapadereli kadınlar hem üretim yapıyor hem de aile bütçelerine katkı koyuyorlar.
SUYA İNDİRİM YAPTIK “5 TON SU 1 EKMEK PARASI”
“5 ton su 1 ekmek parası” dedik, ilçelerimizde tarifeleri dengeleyerek % 60’a varan indirim sağladık.
Böylelikle 30 Büyükşehir arasında en ucuz su kullanan kent olduk.
ULAŞIM FİLOMUZA 2’Sİ ELEKTRİKLİ 102 YENİ OTOBÜS DAHİL ETTİK
Taşınanın ve taşıyanın mutlu olduğu bir toplu ulaşım için toplu taşıma filomuzu artırarak güçlendirdik.
Çağdaş ve çevre dostu 102 yeni otobüsü vatandaşlarımızın kullanımına sunduk.